Print this pageseparatorSmaller textspacertextp

Marquardt Macedonia

, 2022-04-05 1:01:03.MD


Informacionet e Projektit

Projekti:

Sistemi i monitorimit të konsumit të azotit, ajrit të kompresuar dhe energjisë elektrike

Kompania:

Marquardt Macedonia DOOEL

Menaxheri i projektit:

Stevan Bosilkov

Sektorë:

Industria e automobilave

Tipi i zbatimit:

Faza II - përmirësimi i aplikacionit ekzistues me matje shtesë të prurjes dhe konsumit të energjisë elektrike

Përshkrimi i projektit:

Faza e dytë e projektit për monitorimin e konsumit të energjisë mbuloi linjat e ndryshme të procesit të prodhimit në Kompani. Instalohen prototomera për matjen e konsumit të azotit të përdorur nga makinat elektronike të procesit, së bashku me matjen e konsumit të segmenteve më të rëndësishme të procesit.

Për nevojat e matjes së konsumit të ajrit të kompresuar, në linjën me të cilën furnizohet pjesa e prodhimit është instaluar një matës i posaçëm i prurjes. Dizajni i tij i veçantë mundëson montimin dhe çmontimin e linjës (tubit) edhe në rastet kur është nën presion pune.

Matësit e rrjedhës dhe matësit e energjisë elektrike janë integruar në sistemin ekzistues Janitza.


Llojet e pajisjeve matëse

Janitza UMG96RM-E

Multimetër trefazor me Ethernet

Janitza UMG96RM-E

Multimetër trefazor me RS485

IFM SD6600

Matësi i rrjedhës së azotit

CS Instruments VA520

Matësi i rrjedhës së ajrit të kompresorit

 


Komunikimi

Ethernet  
RS485

Modbus RTU

 


Softwer-i

GridVis Service

Ekrani i konsumit të matjes në kohë reale, ekrani grafik, raportet mujore të konsumit.

 

 


Përfitimet e projektit

Monitorimi i konsumit

Përmirësimi i transparencës në konsumin e azotit në njësitë e prodhimit të elektronikës. Aftësia për të krahasuar dhe identifikuar potencialin dhe kursimet, si dhe përqendrimi në investimet e ardhshme në drejtim të efikasitetit të energjisë

Matja e konsumit të ajrit të kompresuar në kohë reale do të sigurojë një bazë për aktivitete të mëtejshme në lidhje me ruajtjen e konsumit.

Ruajtja:

Të gjithë parametrat që lidhen me konsumin arkivohen në bazën kohore prej 15 min / 1 orë në bazën e të dhënave MS SQL.

 

Fokusimi është në konsumatorinDuam të sigurohemi që konsumatori të jetë në qender të vëmendjes.   Mbështetje teknike pa pagesëNëse diqka nuk shkon siq duhet, ne do të gatshëm me dëshirë të ju ndihmomjë!   Zgjedhje e madhe ne ju ofrojm te gjitha brendet botrore, duke përfshire Fluke, Mikroelektronika, Knipex dhe Logitech.   Dergese Opsione fleksibile, duke përfshirë edhe transportin deri tek dera.